Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Γενική Συνέλευση 19ης/9/2013

Μετά από ερωτήσεις συναδέλφων/ισσών πρέπει να διευκρινιστεί ότι:
h Η χθεσινή (19/9/2013) ΓΣ καλέστηκε στις 2 το μεσημέρι επειδή η συνέλευση των προέδρων συγκαλείται σήμερα 20/9/2013 από το πρωί.
h Σύμφωνα με το καταστατικό, σε περίπτωση μη απαρτίας της ΓΣ η απόφαση για τη θέση της ΕΛΜΕ στη συνέλευση των προέδρων παίρνεται σε επίπεδο ΔΣ. Στη δική μας ΕΛΜΕ, πάγια τακτική είναι, να δεσμεύει το ΔΣ η απόφαση που θα παρθεί από το σώμα των παρόντων.
h Στη συνέλευση των προέδρων, όπως έχουμε ξαναπεί, εφ’ όσον υπάρχουν πάνω από μια προτάσεις γίνονται δύο ψηφοφορίες: μία επί όλων των προτάσεων και μια όπου τίθεται μόνο η πλειοψηφούσα με το ερώτημα ναι, όχι, λευκό. Αν η πρόταση αφορά απεργία, τα ναι πρέπει να είναι τα 2/3 (66,6%). Θεωρώντας ότι και το λευκό είναι πολιτική θέση (θυμηθείτε τον Μάη!) οι περισσότερες ΕΛΜΕ στέλνουν τον/την εκπρόσωπό τους και με εναλλακτική ή με περιθώρια (δηλαδή τι θα ψηφίσει αν…).

Και στη ΓΣ της 19ης/9/2013 φάνηκε η γενική διάθεση των παρόντων για κινητοποιήσεις διαρκείας διαφόρων τύπων. Από την πλειοψηφία των συναδέλφων/ισσών που τοποθετήθηκαν τονίστηκε η ανάγκη για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά και η οικονομική αδυναμία των συναδέλφων/ισσών.
Στη συνέλευση παραβρέθηκαν από 90 άτομα λίγο μετά την αρχή μέχρι 70-80 στο τέλος. Έγιναν διάφορες προτάσεις οι οποίες συγχωνεύτηκαν για να τεθούν τελικά στην ψηφοφορία οι παρακάτω:
1.    48ωρη απεργία και Γενικές Συνελεύσεις. Την πρόταση αυτή υποστήριξαν και οι συνάδελφοι/ισσες που πρότειναν 48ωρες κυλιόμενες ανά εβδομάδα όσο πάει.
2.   48ωρες επαναλαμβανόμενες με ΓΣ την πρώτη μέρα και συνέλευση προέδρων τη δεύτερη.
3.   Πενθήμερη
4.   Αναστολή.
Πλειοψήφησε η πρώτη πρόταση (30) και ακολούθησε η τρίτη (25). Η 2η και η 4η πήραν από 3 ψήφους ενώ υπήρξαν και 2 λευκά.
Υπήρξαν συνάδελφοι/ισσες που δεν σήκωσαν χέρι και δεν καταμετρήθηκαν.

Για την πιστότερη εκπροσώπηση του κλάδου ψηφίστηκε ότι σε περίπτωση που δεν πλειοψηφήσει η πρόταση για 48ωρη και συνέλευση θα στηριχθεί η δεύτερη πλειοψηφούσα πρόταση (45 ψήφους).

Υπήρξε πρόταση για κάθοδο όλων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα στα πλαίσια ή όχι απεργίας η οποία θα τεθεί υπόψη του σώματος της συνέλευσης των προέδρων.
Υπήρξε, επίσης, πρόταση για επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας η οποία δεν τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία. Θα τεθεί, και αυτή, υπόψη του σώματος της συνέλευσης των προέδρων.

Σημείωση: Η συνέλευση των προέδρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή (6:20μμ) σε εξέλιξη (και δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου