Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης

H ΕΛΜΕ Ξάνθης συνυπογράφει το παρακάτω ψήφισμα:
«Στις 1-06-2017 και μετά από μία σειρά συνεδριάσεων, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με μία ανάλγητη και αναιτιολόγητη απόφαση, επέβαλε στην 29χρονη, υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηριάννα B.Λ., 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων και χωρίς τη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεσή της.
Η απόφαση αυτή συνιστά μία τομή σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης κοινωνικών σχέσεων με δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος κριτήρια. Σε ένα διάχυτο «τρομοκλίμα», το δικαστήριο βασιζόμενο σε επισφαλή στοιχεία και ελλιπείς αποδείξεις μετέτρεψε τους κοινωνικούς δεσμούς σε πολυετή κάθειρξη και έστειλε στη φυλακή μία νέα κοπέλα, σφραγίζοντας έτσι το μέλλον και τη λαμπρή σταδιοδρομία της.
Η υπόθεση της Ηριάννας μας αφορά όλους. Στο πρόσωπό της ποινικοποιούνται οι ίδιες οι κοινωνικές σχέσεις σε ένα «κρεσέντο τρομολαγνείας».
Καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία των αρχών με την οποία μια κοπέλα καταλήγει στη φυλακή για 13 χρόνια μέσα από αοριστίες και λογικά άλματα.

Απαιτούμε, εν όψει της αίτησης αναστολής που έχει κατατεθεί και που πρόκειται να εκδικασθεί στις 17-07-2017, η καταφανής αυτή αδικία να αποκατασταθεί και η Ηριάννα να αφεθεί άμεσα ελεύθερη.»
-----------------
Το ψήφισμα στήριξαν οι Μαρία Λουκοπούλου, Λία Δαμιανάκη, Αστέριος Ιωαννίδης και Σάκης Σταυριανός (Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών)
Οι Χρήστος Ιωαννίδης, Μιχάλης Πολυχρονίδης και Σοφία Ζήση (ΔΑΚΕ) επιφυλάχθηκαν να στηρίξουν το ψήφισμα.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση και το κύμα συμπαράστασης ενδεικτικά εδώεδώεδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου